Nutidens accessoarer

Nutidens accessoarer är lite annorlunda än förr. Något som blivit en viktig accessoar idag är mobiltelefonen. Denna är inte enbart en nyttoprodukt utan även en snygg detalj till kreationen. 

mobil

Mobilen kan idag göras snyggare med hjälp av olika skal. Det finns mängder av sådana att välja mellan vilket ger mobilen ett helt nytt utseende. Dessa kan också hjälpa till att skydda mobiltelefonen mot stötar och mot fukt. Mobian är en webbshop som har alla tillbehör du behöver till bland annat Samsung om det är en sådan mobil du köpt. Här finns laddare, minneskort, displayskydd och framförallt skal till bra priser. Här finns skal som skyddar din Samsung och här finns skal med mycket vackra motiv och färger. En liten favorit av skal till Samsung Galaxy S3 är Cutie Rabbit som har gulliga rosa kaninöron!

Håll mobilen ren

När man lyfter ut en ny mobiltelefon ur paketet möts man av den kemiska men behagliga doften av nytillverkad elektronik. Skyddsplasten från framsidan dras bort och man börjar följa instruktionerna för att komma igång med sin nyinköpta kompanjon. Från den stunden börjar kampen att hålla sin mobiltelefon ren. Det har visat sig att en mobiltelefon kan vara en riktig smitthärd.Olika tester har visat att pekskärmen är en grogrund för olika typer av bakterier som både kan vara obehagliga och direkt skadliga. Samma sak gäller för surfplattor och andra tekniska prylar som vi rör vid.För att hålla telefonen piffig och ren behöver man rengöra den regelbundet. Detta gör även att man förlänger livslängden på produkten. Det man behöver för att komma igång är främst en mikrofibertrasa som ibland medföljer den inköpa elektroniska produkten. Har man ingen kan man titta i ett glasögonfodral som ligger hemma och där lär det finnas en. Anledningen till att denna trasa rekommenderas är att en inte fäller och därför blir det inga rester kvar från duken när man är klar. Det är därför man inte bör använda papper. Därtill behöver man antingen destillerat vatten eller en särskild spray för pekskärmar.Börja med att stänga av mobiltelefonen. Det är alltid enklare att se fingeravtryck och annan smuts när den inte är igång, det kommer hjälpa en veta när man är klar. Torka i cirklar, detta är det mest effektiva sätt att få ytan ren. Vid behov kan man blöta duken i det destillerade vattnet eller med den särskilt anpassade sprayen och upprepa proceduren. Fukten ska inte appliceras direkt på mobilen. Det gäller att vara försiktig och inte använda för mycket tryck så att skärmen skadas. När man ändå städat upp framsidan kan man passa på att öppna upp mobiltelefonens baksida och blåsa bort det damm som samlats vid batteriet.Med dessa enkla steg har man åter igen en piffig telefon. Vill man ytterligare försäkra sig om att den ska vara fortsatt fin kan man köpa en egen skyddsplats som skyddar från både repor och svårare smuts.

Bookmark the permalink.