Återfukta din hud med väldoftande body lotion

Produkter med dofter som duscholja, badsalt och bodylotion kan vara både uppiggande och närande för huden. Särskilt eteriska oljor kan ha en behaglig effekt. Några exempel är bergamott, verbena och kryddnejlika. Det finns många fler alternativ och du kan ta en titt online för att hitta många olika varianter.

En morgonrutin med body lotion

Vi har alla någon morgonrutin för att vakna till, kanske börjar du dagen med en kopp kaffe eller te. Om du hör till dem som tar en morgondusch så kan det vara skönt att därefter kunna applicera en lätt och tunn body lotion. Konsistensen du ska välja är beroende av vilken hudtyp du har.

Välj en body lotion för din hudtyp

Oftast är body lotion indelade i tre kategorier – för torr, blandad och fet hy. Den återfuktar skonsamt din hud. Om du är extra torr så kan du kika på body butter.

Tänk dig några av de här dofterna – lavendel, ambrette och kokos. Kokosfett återfuktar väl och lavendel är rogivande. Ambrette är en något nyare doft och är ursprungligen från Indien där den används som medicinalväxt. Den är myskdoftande och söt i sin framtoning. Det finns även forskning på att dofter har en läkande effekt.

Bookmark the permalink.