Klänningar

Klänningen har varit ett populärt klädesplagg för kvinnor över århundraden även om plagget sett väldigt olika ut under historiens lopp. I dagsläget finns det ett flertal olika varianter av som är framtagna för olika typer av situationer och tillställningar.Fina klänningar

Festklänning

Festklänningen är en av de mest vanliga. Till vardags, när man ska iväg till jobbet, är det relativt få kvinnor som väljer att bära klänning. På sommaren blir det något vanligare men trots allt är det sällsynt. Klänningen har sin speciella plats under fritiden och på semestern. Det är när man är fri som sommarklänningen åker ur garderoben. Också under festliga sammanhang är klänningen ett av de mest använda klädesplaggen för kvinnor.

Mini- och Maxiklänning

I denna kategori finner man bland andra miniklänningen som brukar vara tight och i jämförelse med sina kollegor lämnar den inte allt för mycket åt fantasin. Som en motreaktion på miniklänningen finner man maxiklänningen som döljer större delar av kroppen, är lösare och pösigare i sin form men fortfarande mycket tilltalande. Detta klädesplagg sträcker sig ända ner till anklarna och man visar inget av benen. Om man känner att denna variant inte heller passar så finns alltid mellanvarianten i midiklänningen.Vi på Eye Candy skulle vilja slå ett slag för ett företag som säljer fantastiskt snygga klänningar. Det är Klänningarfest.se. Där kan du bland annat hitta alla de ovanstående modellerna. En klänning vi tyckte särskilt bra om var en med namnet ”Cosmopolitan Dress”, en mulvadfärgad tight fodralklänning i bandagestil. Den får du verkligen inte missa!

Tradition

Ett annat tillfälle där man får se klänningar på nästan alla tjejer är när studenten ska firas. Vi lever i ett allt mer jämlikt samhälle där ingen höjer på ögonbrynen om en tjej eller kvinna väljer att ha jeans och en t-shirt på sig som traditionellt var kläder som unga män bar. Men när det kommer till studenten väljer trots allt den stora majoriteten att dra på sig en studentklänning i vitt. Vissa saker behöver man kanske helt enkelt inte ändra på.

Bookmark the permalink.