Om du har problemhud – hitta din hudvård

Problemhud är aldrig roligt och det kan drabba vem som helst. Många går igenom en period i tonåren där huden ”går bananas”. Det kan också vara extra tufft i den åldern, då många tonåringar försöker hitta sig själva och kanske är lite osäkra. Somliga lever med problemhud hela livet, och andra får det då och då.

Problemhud kan uppstå av olika saker, vissa får finnar av stress, mat eller smink. Om du har problemhud, se till att börja inifrån och ut. Det kan vara värt att testa en annan kost ett tag, dricka extra mycket vatten för att rensa huden från slaggprodukter. Men kanske allra helst, försök att inte stressa för mycket. Sedan kan du börja titta på vad för slags hudvård som skulle passa sig.

Hur du hittar rätt hudvård

Alla har olika hy och som kräver olika saker. Somliga behöver hjälp med fet hud och därför försöker torka ut huden med olika produkter. Det kan snarare ge motsatt effekt då talgkörtlarna börjar överproducera – och du får ännu fetare hy. Börja med att ta reda på vilken hudtyp du har för att kunna anpassa din hudvårdsrutin efter den. Men kom ihåg; du kommer inte se skillnad över en natt, det är viktigt att låta hudvårdsprodukterna få tid att hjälpa.

Bookmark the permalink.