Putsa skorna regelbundet

Det gäller att hela tiden sköta om sina skor om man vill att de ska ha så lång livslängd som möjligt. Det kräver att man lär sig ta hand om dem och putsa dem på rätt sätt, vilket är ett hantverk som kan ta lite tid att lära sig. wedding shoes man_Alla har vi väl de där favoritskorna eller finskorna som vi är extra rädd om, som passar till de flesta tillfällen och aldrig går ur tiden. Dessa skor vill man gärna vårda för att de ska hålla sig fräscha så länge som möjligt. Det första man bör göra är att skaffa sig ett riktigt skovårdspaket. Ett sådant kan innehålla till exempel

  • Ett skoblock som hjälper skorna att räta ut gångvecken och sulan efter användning.
  • Skoborste för att borsta bort ev smuts, en påföringsborste och till sist en putsborste för att få extra finish och glans.
  • Rengöringskräm som rengör skon skonsamt eller ett läderschampo till mocka, textil och givetvis läder.
  • Skokräm för att vårda skorna och ge dem glans. Gärna en svart, en brun och en neutral för att klara de flesta modeller.

Till sist kan man välja att lägga på ytterligare en skyddande kräm för att ge dem extra glans och hållbarhet, denna i samma färg som den skokräm du applicerat tidigare för att få absolut bästa resultat.Ett av de viktigaste momenten, är att impregnera skon. En bra skokräm är impregnerande i sig, men om så inte är fallet, kan man med fördel köpa en skokräm som har just detta, alternativt köpa en impregneringsspray. Vatten kan ge fläckar på speciellt mocka och läder och en redan impregnerad sko, kan klara ett regn eller att gå i snöslask.Skulle det vara så att skon är utom all räddning, att sulan släppt, klacken gått av eller sömmen har spruckit upp, lugn, det finns fortfarande hjälp att få. En duktig skomakare besitter kunskaper i skolagning, som inte enbart handlar om att klacka om skor. Har favorit skon fortfarande några år kvar, kan det vara värt att åtminstone höra sig för med en skomakare om de verkligen är utom all räddning. Är man rädd om sina skor, kan det vara som att ge dem nytt liv och inte enbart konstgjord andning.

Bookmark the permalink.