Håll formen på dina skor

Att man måste se till att vårda sina skor och putsa dem regelbundet är något de flesta vet vid det här laget men inte alla vet hur viktigt det är att hålla formen på sina skor och hur bra det kan vara att investera i riktiga skoblock. shoes_

Vårda även träningsskor

Det är inte bara våra finskor i läder och mocka som vi ska vara rädda om och vårda utan det gäller alla modeller av skor. Ofta har vi garderoben full med allt från finstövlar och vardagsskor till träningsskor och andra tygskor och det gäller att förvara alla rätt. Inte alla vet hur viktigt det är att använda ett skoblock till sina skor.

Använd skoblock

Skoblocken hjälper till att hålla formen på dina skor samtidigt som det förhindrar dem från att skava eller gå sönder. Ska du köpa skoblock till dina träningsskor eller andra skor som sitter tätt på foten så köp skoblock som har samma längd som din fot så mät din fot och utgå från den,  skoblocket kan behöva vara lite mindre än själva storleken på skon. I forbollsskor ska man till exempel tänka på att köpa en block i helfotsmodell då skon ofta är blöt elelr fuktig efter träning och lätt kan tappa formen. Ta gärna ett i cederträ då det både absorberar fukt och luktar fräscht. 

Bookmark the permalink.